Wednesday, 8 June 2011

Hasil Cubaan Pertama


Assalamualaikum...

Upin & ipin… Kartun fav anak2.... Kalau tgk upin & ipin, dua2 x bergerak, dipanggil pun x menyahut... Oleh sbb itu, cubaan pertama nurul mendeco, nurul gunakan edible image upin & ipin... Terima Kasih juga pada sorang kawan KR, ct yang tunjukkan nurul HOI (House of Ingredient)... Macam2 ader kat sana... Bila dok dalam HOI tu, membuak2 plak keinginan nak membaking ni... Dan inilah hasil cubaan pertama nurul mendeco cupcake… Puas hati dapat buat sendiri, biarpun x secantik mana hasilnya… Banyak lagi yang nurul kena belajar... Kalau ader 100 tangga, mungkin baru 2 atau 3 tangga jer nurul baru naik... heheh... Anak2 nurul Damia n Sofia for the first x sabar2 camner lah muka upin n ipin tu pas ditempek kat cupcake… Tekun diorang tengok mama nya menggodek bahan2 tuk buat cupcake,  dari awal proses buat cupcake sampailah siap buttercream n  deco sekali… tapi tangan Sofia ni cepat ckit, sempat jer nak cukai2 mencolek buttercream… 


Dulu, first time nurul ader order cupcake untuk majlis tunang adik ipar kat Melaka… order dari K Ita gula dan mentega… Sentuhan tangannya dalam mendeco cupcake mmg terbaik lah, kemas, teliti dan  sungguh kreatif… tapi selalu kalau teringin nak cupcake, nurul beli kat IKANO.. Balik keje, boleh singgah jap. Nurul ni memang gemar kek2 ni... sorang yang menurun nurul, Damia ler... rela melantak kek dari makan nasi...

Bbrp mggu kebelakangan ni, nurul suka jenguk dapur K Ita Masam Manis… Sama jgk hasil sentuhan tangan mendeco cupcake memang cantik n kreatif… Bukan cupcake jer, apa2 masakan K Ita memang menarik dgn photoshoot yg kreatif... membuatkan sesiapa saje yg menjenguk dapur K Ita, terpanggil2 nak try ape yang K Ita buat... baru nurul terperasan, dua2 K Ita kan… Apepun, terima Kasih K Ita, nurul amik resepi yg akak share tu… Klaa, x boleh bebel lama2, pepun, jom layannnn cupcake nurul yg tak seberapa ni....

Slps touch-up ngan buttercream & tempek edible image upin & ipin
Posing ckit


Tadaaaa... Dah siap dah..




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...